Sering Bertanya Soalan-soalan

Jika anda menggunakan kurang dari 500 orang, anda biasanya diinsuranskan majikan yang harus menyediakan dibayar cuti sakit dan juga keluarga dan cuti sakit. Untuk lebih lanjut di ambang 500 pekerja, lihat pertanyaan 2. Majikan tertentu dengan kurang dari 50 pekerja mungkin dibebaskan dari kehendak undang-undang untuk menyediakan tertentu dibayar cuti sakit, dan juga keluarganya dan cuti sakit. Untuk lebih maklumat pada perniagaan kecil ini pengecualian, lihat pertanyaan 4 dan 58 dan 59 di bawah. Sebagai majikan, bagaimana saya tahu jika saya syarikat adalah di bawah 500-pekerja ambang dan oleh itu telah dibayar untuk memberikan cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit? Kau punya kurang dari 500 pekerja Jika anda mempunyai yang lebih sedikit daripada 500 penuh-waktu dan pekerja sambilan di Amerika Serikat pada masa pekerja anda meninggalkan, termasuk apa-apa negeri Amerika Serikat, District of Columbia, atau apa wilayah atau harta Amerika Serikat.

faq

Dalam erti kata lain, adakah saya perlu untuk menetapkan dan ulasan yang baru tempoh enam bulan setiap kali saya pekerja mengambil cuti? Sebagai majikan, anda harus menentukan tempoh enam bulan untuk mengira tetap tarif setiap pekerja selaras dengan FFCRA, yang berdasarkan pada hari pertama pekerja mengambil dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit. Ini tempoh enam bulan yang digunakan untuk mengira jumlah yang dibayar cuti sakit dan keluarga besar dan cuti sakit diambil oleh pekerja di bawah FFCRA. Jika anda pekerja telah bekerja untuk kurang dari enam bulan, kau boleh kira rata-rata tetap kadar di sepanjang zaman di mana pekerja yang dipekerjakan.

Walau bagaimanapun, kamu akan perlu untuk menyediakan anda dengan majikan melihat dan dokumentasi secepat mungkin. Lihat SOALAN 16. Jabatan menggalakkan majikan dan pekerja untuk bekerja bersama-sama untuk mencapai fleksibilitas. Jika majikan dan pekerja setuju untuk mengganggu meninggalkan setiap hari, jabatan menyokong apa-apa sukarela perjanjian.

Anda akan harus membayar anda bermusim pekerja 2/3 harian meninggalkan pangkalan, sehingga $ 200 per hari dan sejumlah $ 10,000 jika pekerja mengambil dilanjutkan keluarga dan perubatan meninggalkan untuk menjaga pekerja kanak-kanak yang sekolah atau pusat penjagaan ditutup atau anak pembekal tidak ada kerana COVID-19. Sila ambil perhatian anda tidak perlu dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit jika anda tidak ingin anda bermusim pekerja untuk bekerja, untuk contoh, karena di luar musim. Jika anda mengambil dilanjutkan keluarga dan cuti sakit, anda boleh mengambil dibayar cuti sakit selama dua minggu pertama yang tempoh bercuti, atau kau bisa menggantikan apa-apa yang terkumpul cuti, cuti pribadi, atau perubatan atau cuti sakit yang anda punya di bawah majikan anda dasar-dasar.

Dalam situasi ini, majikan harus membayar pekerja penuh gaji semasa meninggalkan sehingga pekerja telah habis ada yang dibayar meninggalkan menurut majikan pelan—termasuk meninggalkan dan/atau cuti pribadi . Bagaimanapun, majikan hanya boleh menerima kredit cukai untuk gaji dibayar di 2/3 dari pekerja tetap memberi, sehingga setiap hari dan jumlah had Darurat Keluarga dan Perubatan Meninggalkan Pengembangan Bertindak ($200 setiap hari atau $ 10,000 dalam jumlah). Boleh aku mengambil saya dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit sementara teleworking? Ya, jika anda majikan membolehkan ia dan anda tidak dapat telework anda normal jadual disebabkan oleh salah satu yang layak sebab dalam Kecemasan Dibayar Cuti Sakit Bertindak.

Boleh saya ambil cuti sakit berbayar atau keluarga dan cuti sakit untuk menjaga anak saya dari usia 18? Ia bergantung. Di bawah FFCRA, dibayar cuti sakit dan keluarga besar dan cuti sakit termasuk menjaga satu anak-anak anda ketika mereka sekolah atau tempat peduli ditutup kerana COVID-19 sebab atau apabila seorang anak pembekal tidak ada. Liburan ini mungkin hanya dapat digunakan untuk menjaga anda bukan anak cacat jika dia atau dia akan di bawah umur 18 tahun. Saya telah diambil dibayar cuti sakit dan saya sekarang mengambil dilanjutkan keluarga dan cuti sakit untuk menjaga anak-anak saya yang sekolah ini ditutup untuk alasan yang berkaitan dengan COVID-19. Selepas tamat pengajian jarak jauh, anak-anak sekolah ditutup selama cuti musim panas.